Artistiek portret – Fine art

Rust

Na de zomer komt er rond oktober altijd een periode aan waarin ik even rust neem en mezelf weer oplaad. Alle bruiloft albums zijn dan afgerond en afgeleverd.  Vaak een prachtige maar vooral intensieve periode waarbij mijn eigen emoties vaak ook alle kanten opschieten. Wanneer deze rustperiode voorbij is komt er weer ruimte voor een artistieke insteek. Fantastisch vind ik dat, ik hoef daar niks voor te doen, dat ontstaat en het zit gewoon in me.

Kennis & ervaring

In de afgelopen jaren heb ik al ontzettend veel fotografen gevolgd door trainingen en workshops, masterclasses en meetings. Het voelt nog steeds niet als werk en ik denk dat dat ook nooit echt zal gebeuren. Ik kies namelijk zelf wat ik wil doen en ik weet onderhand goed wat bij me past. Ik hou van mensen. Het maakt niet uit welke achtergrond, huidskleur of geaardheid. Ik hou van mensen die zich kwetsbaar durven op te stellen. Dat is soms verschrikkelijk moeilijk. Vooral als je helemaal niet tevreden bent met of over jezelf. Of wanneer je het niet prettig vindt om jezelf te zien, te bekijken. En waarom dat zo is is voor elk mens weer anders. Elk huisje heeft zijn kruisje, elke ziel heeft zo zijn krassen. Als fotograaf probeer ik (wanneer jij dat wilt) naar je verhaal of je angst te luisteren om je gevoel te begrijpen zodat we samen het beste uit jou kunnen halen. Want elk mens is uniek. Het is zo cliché maar zo waar. Ik vind werkelijk elk mens mooi en dat zeker zal komen omdat ik fotograaf ben en houd van mijn werk.

Artistiek portret: wat intrigeert mij?

Soms loop ik er zomaar tegen aan zoals bij Sophie. Haar zag ik paardrijden bij de manege waar ook mijn dochter paardrijdt. Een speciaal gezichtje heeft ze. En een oude ziel. De blik in haar ogen is niet een blik van een 11 jarige. Tenminste, dat is mijn gedachte bij haar. Toen ik in haar ogen keek zag ik zoveel meer, ik kan het niet uitleggen dat gevoel is er gewoon. Misschien dat je het in mijn foto’s af kunt lezen…

Fine art

Je ziet het veel tegenwoordig. De portretten met prachtige belichting alsof het een schilderij is. Ook ik vind het prachtig en maak regelmatig foto’s van mijn eigen kinderen in deze style. Wil ook jij graag een portret laten maken van je kind(eren)? Je kunt mij mailen via: contact

Kijk voor meer informatie bij: portret wat kost het?

1 antwoord
  1. Therese Rijken
    Therese Rijken zegt:

    Paula Mijnheer:

    Mijn dochter Sophie Tromp heeft een geweldige fotoshoot gehad. Therese is enorm enthousiast en professioneel. Het was bijzonder mooi om te zien hoe enthousiast en creatief zij is en de meest geweldige foto’s maakte. De ene foto nog mooier dan de andere. Super bedankt Therese voor deze fotoshoot.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen