Yes! Therese Rijken Fotografie bestaat 1 februari 1 jaar!

Passie voor fotografie

Het was woensdag ochtend 25 januari 2017 toen ik de KVK binnen liep. Voor de tweede keer in mijn leven ging ik aan de slag als zelfstandige. Inmiddels ben ik een jaar verder. Ik kan tevreden terug kijken. Wat heb ik fijne mensen ontmoet en veel geleerd. Alhoewel ik nu 3 jaar fotografeer, het blijft altijd mijn passie om het beste uit de camera te halen. Dat maakt fotografie zo leuk. Elk half jaar kan ik tegen mezelf kan zeggen; ‘goh , wat ben je vooruit gegaan’… Want dat is de truc hè….. Vooruit kijken en vooral jezelf niet vergelijken met andere wellicht betere fotograferen want die zijn er voldoende.

Op 31 december 2014 begon mijn avontuur nadat ik mij had aangemeld voor de basiscursus.  De fotograaf wist mij uit te dagen. Toen hij de laatste les een wedstrijdelement toevoegde werd ik nog fanatieker. Natuurlijk wilde ik winnen. De opdracht was een eigen portretfoto maken. Een selfie dus 😉 Maar dan wel eentje met een goede techniek en uitstraling. Ik won (foto 1) en dit gaf de doorslag… ik wilde meer. Kort daarna ging ik verder met een praktijkcursus waar ik kennis maakte met sport-, nacht- en natuurfotografie. Daarna deed ik een workshop straatfotografie en dook ik in een opleiding Photoshop. Tussendoor bleef ik doorgaan met fotograferen. Heel veel foto’s maken. Veel tutorials bekijken op You- Tube. Projecten bedenken voor mezelf en doorgaan. Modellen zoeken, buren, vriendinnen, oma’s en opa’s. Ineens werd ik die persoon in de familie ‘met altijd die camera om de nek’. In basiscursus 2 leerde ik fotograferen in het donker en te werken met verschillende diafragma’s wat een prachtig effect geeft op straatlampen (foto 2) en de ondergaande zon. Toen ik dat wist ging ik direct naar de zee om te oefenen en maakte ik deze foto (foto3) en het is nog steeds één van mijn favorieten. Ik was daar alleen met mijn camera en niemand om mij heen.

Het liefst werk ik in opdracht. Ik hou ervan om samen met de klant te kijken naar zijn of haar ideeën. Zo kwam Janne bij mij. Ik adviseerde haar om op Pinterest ideeën op te doen. Zij wilde een bijzondere foto met een regenboog in haar gezicht. Ik wist nog van mijn lessen natuurkunde lang geleden dat je dan een prisma nodig had. Na flink wat oefenen is het gelukt (foto 4)

Thuis in mijn eigen studio begon ik met strobist fotografie. Dan werk je met opzetflitsers.  Ik wilde harde schaduwen en flitsen waar het maar kon.  Nu een jaar later werk ik met verschillende lampen. Mijn leraar zei altijd: ‘Schaf niet meteen allerlei dure materialen aan en ga eerst maar eens aan de slag’. Dat advies heb ik opgevolgd. Doen, ervaren, fouten maken en weer doorgaan.

Waarom ik uiteindelijk heb gekozen voor de categorieën portretten, newbornshoots, bellyshoots, familyshoots, weddingshoots en cakesmashes?  Op zich is dat heel logisch. Ik ben zelf moeder en heb alle fases meegemaakt.

KORTING op fotoshoots!

Het jaar 2018 begint zo mooi, de opdrachten blijven binnenkomen en de website doet zijn werk.

Dat mag best gevierd worden en daarom geef ik graag iets weg!

Nu 10% korting op een fotoshoot naar keuze in 2018! *

Denk er wel om, deze actie kan geboekt worden tot 1 maart 2018, dus mail of bel snel.

Wie weet tot ziens,

Therese

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *